Na sídlisku KVP pribudli prvé knihobúdky

Na sídlisku KVP pribudli prvé knihobúdky

Milovníci kníh si prídu na svoje! Na sídlisku KVP dnes pribudli prvé knihobúdky. Nájdete ich na Cottbuskej ulici pri OC Klas a v Drocárovom parku v blízkosti komunitnej kaviarne.

Tento projekt s názvom „Zdieľané knihobúdky“ sa podaril vďaka občianskemu združeniu Class Slovakia, v ktorom pôsobí aj spisovateľka detských kníh Lenka Šingovská, ktorá to celé dala dokopy.

„V rámci občianskeho združenia sa snažíme vyvíjať rôzne vzdelávacie aktivity, a budovanie knihobúdok je jednou z nich. Hlavným cieľom je, aby sme hravým spôsobom naučili miestnu komunitu na to, aby sa vedeli podeliť so svojimi knižkami, ktoré už doma nepotrebujú. Takáto knihobúdka vie potešiť nie len deti ale aj dospelých, takže verím, že na sídlisku KVP bude mať svoje využitie,“ uviedla Šingovská.

Projekt podporila aj Knižnica pre mládež mesta Košice, ktorá knihobúdky zaplnila rôznymi zaujímavými titulmi. Osobne ich priniesla jej riaditeľka Kamila Prextová. „My sa veľmi tešíme, že knihobúdky postupne pribúdajú v rôznych častiach Košíc. Je to skvelá príležitosť pre deti aj mládež ako si nájsť cestu ku knihám. Veríme, že knihobúdky sa im natoľko zapáčia, že ich následne prilákajú až do knižnice,“ spresnila Prextová.

Spolu so starostom Ladislav Lorinc a kontrolórom mestskej časti Ladislav Takáč nové knihobúdky pokrstili symbolicky písmenkovými cestovinami. My dúfame, že knihobúdky si nájdu svojich verných čitateľov. Túto myšlienku by sme časom radi realizovali aj na ďalších miestach sídliska.

Foto: archív Knižnica pre mládež mesta Košice
Zdroj: Mestská časť Košice - Sídlisko KVP