V Starom meste pribudli tri čarovné knihobúdky

V Starom meste pribudli tri čarovné knihobúdky

KRSTILI SME PÍSMENKOVÝMI CESTOVINAMI 

Knihobúdky, ktoré sme dnes naplnili knihami, nájdete na troch miestach v Starom Meste - na námestíčku pri Tip Tope, pri Mlynskom náhone (vedľa venčoviska) na Tyršovom nábreží a pri vstupe do detského ihriska na ulici Park Angelinum.

Projekt Zdieľané knihobúdky, z ktorých si môže každý peknú knihu požičať alebo nejakú inú priniesť, sa úspešne zrealizoval vďaka spolupráci so spisovateľkou detských kníh Lenkou Šingovskou a Kamilou Prextovou, riaditeľkou Knižnica pre mládež mesta Košice.

"Som rád, že po odštartovaní tradície burzy kníh každú tretiu nedeľu na Dominikánskom námestí, otvorení mini knižnice v priestoroch staromestskej radnice je na svete aj projekt knihobúdok a takto symbolicky vyvrcholil Marec - mesiac knihy. Želám si, aby nielen Staromešťania, malí i veľkí veľa čítali, pretože v knihách je múdrosť i relax," povedal starosta Igor Petrovčik.

"Slovná zásoba, fantázia a mnoho cenných informácií - to všetko si deti i dospelí zdokonalia práve čítaním kníh. Veľmi sa teším, že som aj takto mohla pomôcť k väčšiemu záujmu o čítanie a pridať zopár svojich kníh pre detí do každej knihobúdky v Starom Meste," tešila sa spisovateľka Lenka Šingovská.

"Bola by som rada, keby sme staromestských knihomoľov pritiahli aj do našej Knižnice pre mládež mesta Košice, kde si určite vyberú z tisícov titulov a rôznorodých besied a podujatí malí i veľkí čitatelia," doplnila riaditeľka knižnice Kamila Prextová.

Foto: archív Knižnica pre mládež mesta Košice
Zdroj: MČ Košice-Staré mesto - oficiálna stránka